Eu mă uit la televizor, mănânc jeleuri și beau cafea

on

Am descoperit recent o nouă fobie a lumii prin care mă învârt. Fobia de televizor. Nici să te gândești să zici că te uiți la televizor fără să te scuzi de ignoranța ta. Nu știu ce e mai rău să zic: că las copiii să mănânce dulciuri sau să zic că îi las să se uite la televizor. E clar că sunt un părinte încuiat și învechit, nepus la punct cu ultimele tehnici de parenting.

E așa, cumva, desuet să ai activități din astea neintelectuale. Adică tu nu bei numai ceai de ylang-ylang cules de monahi puri din munții Indoneziei? Adică tu nu folosești numai sare roz de Himalaya? Adică tu nu mănânci numai goji bio și tofu hand-made? Adică tu în timpul liber faci altceva decât să citești cărți de Eckhart Tolle și de Amos Oz?

În ziua în care ai decis că tu ești prea elevat ca să te uiți la televizor, ai pierdut așa:

  • Garantat 100% cu Cătălin Ștefănescu și poveștile lui uimitoare
  • Teleenciclopedia, pun pariu că nici nu știai că mai rulează
  • Face toți banii a lui Tudor Petremarin ( am aflat de aici de un super business: pantofi bărbătești făcuți la comandă într-un mic atelier din București)
  • Documentarele și vocea incredibilă a lui David Attenborough
  • Viziuni ale viitorului cu Michio Kaku ( are și o carte faină Fizica viitorului)
  • Prin gaura de vierme a lui Morgan Freeman ( da, actorul și pasionatul de astronomie)
  • Ai încredere în mine, sunt doctor, o emisiune de pe BBC care explică cum funcționează multe chestii din organismul tău.
  • Meciurile din Six nations, campionatele de atletism, meciurile lui Federer…
  • Cruciadele, perspectiva arabă de pe Viasat History

Mno, nu știu la ce se uită unii la televizor, dar sunt cel puțin 10 emisiuni faine care pot fi văzute în afară de Știrile de la ora 5 și Măruță, pentru că, uimitor, televizorul vine cu o telecomandă ce poate fi folosită pentru a selecta emisiuni faine sau pentru a închide televizorul când nu e nimic interesant de văzut.

Eu beau cafea. Și citesc Truman Capote. Și mă uit la televizor. Și mănânc jeleuri. ( da, din alea produse cu gelatină din oase). Și consider că din fiecare lucru poți să îți iei ce e bun. Și mai consider că e bine să faci un pic din toate, că tot o să te omoare ceva la un moment dat. ( nu jeleurile!)

Sunt o babă…comunistă.. clar

4 Comments

  1. Andreea says:

    Amoz Who?

    Like

    1. RuxiB says:

      Oz, un fel de Ozzy Osbourne care a devenit prea serios 😀

      Like

    2. RuxiB says:

      hehe, acum am vazut numai greseala din numele lui, mersi!

      Like

Comments are closed.